Weg met die gekreukte blouse – customize je kraagje!
  • Home
  • Blog
  • Kraagjes customizen: from nerdy to fancy

Kraagjes customizen: from nerdy to fancy

Heb je een tijdje geleden een kraagje gekocht, maar ben je die nerdy schoolmeisjeslook nu wel echt beu? Gooi je kraagje niet zomaar weg, maar customize het! Zo kan je ervoor kiezen om je kraagje te borduren of er parels op te naaien, maar ook met studs en strassteentjes kan je het stijlvol maken. Die gekreukte blouse én het opgepropte gevoel ervan onder je trui is nu echt verleden tijd!

Geborduurde kraagjes

Dat embroidery weer terug van weg geweest is, kon je al lezen in onze blogpost over borduren. Door felle kleurtjes te kiezen, fleur je je outfit helemaal op! Je kan ook net omgekeerd te werk gaan door op je kraagje een basic, elegant motiefje aan te brengen zoals deze fijne bloemenblaadjes.
Erg classy, toch? 

Low-cost diamonds

Dat je geen echte diamanten op je kraagje wil hangen, begrijpen wij ook wel. Maar wat dacht je van deze glamoureuze strassteentjes ? De ideale manier om jouw kraagje in no time op te leuken. Je kan ze er gewoon op plakken met een beetje textiellijm. Strijk ze op met een strijkijzer, als je ze iets steviger wil bevestigen. Ready to shine like a diamond?

Prachtige parels en stoere studs

Wil jij graag een stoere look, maar mag het toch niet too much zijn? Breng dan enkele parels én studs aan! De parels naai je aan het kraagje op de klassieke manier, de studs maak je vast door ze om te plooien. Hang er een ketting aan om het dat tikkeltje extra te geven!
 

Wil je zelf aan de slag, maar heb je nog een beetje inspiratie nodig? Delfien Debroux, DIY-expert van Belmodo, maakte een superleuk DIY-filmpje over kraagjes customizen. Check it out!