Mondmasker

Hoe onderhoud je je mondkapje?

Wil je jezelf en anderen beschermen tegen het coronavirus? Dan is het belangrijk om dat op een correcte manier te doen. Niet alleen het juist dragen van een mondkapje hoort daarbij, maar ook het onderhouden van dit nieuwe accessoire is een must. Want zo ruimen we alle bacteriën uit de weg! In dit artikel geven we je trips & tricks.

Ben je nog op zoek naar een ready-to-wear mondkapje voor jezelf of je kind(eren)? Scrol dan zeker verder naar beneden in dit artikel. Ook als je zelf een mondkapje wil maken, blijven lezen!

TIPS & TRICKS

VOOR HET EERSTE GEBRUIK

 • Was het mondkapje in de wasmachine met je gebruikelijk wasproduct op minstens 90°C.
 • Of kook het in water en was het uit in een sopje.
 • Droog het bij voorkeur in de droogkast.

VOOR ELK VOLGEND GEBRUIK

 • Leg het mondkapje op een schoon oppervlak, ontsmet je handen (gebruik eventueel handschoenen) en stop er een nieuwe filter in.
 • Bewaar elk mondkapje in een afsluitbaar zakje (bv. van plastic of linnen).

NA ELK GEBRUIK

 • Was je mondkapje elke dag: in de wasmachine met je gebruikelijk wasproduct op minstens 60°C gedurende 30 minuten OF in een kookpot door het kort te laten koken.
 • Als je het mondkapje op lage temperatuur wil wassen (bv. handwas), strijk het dan achteraf op een hoge temperatuur.
 • Was je handen altijd na het aanraken van een vuil mondkapje (bv. nadat je het in de wasmachine hebt gelegd).

EXTRA TIPS

 • Wanneer je het mondkapje intensief gebruikt, vervang je het best na 4 uur (bv. voor leerkrachten, verplegers, ...).
 • Verwijder het mondkapje meteen als het duidelijk vuil of vochtig is.
 • Gebruik het mondkapje alleen opnieuw als het goed droog is (schaf daarom minstens 2 mondkapjes aan zodat je kan afwisselen).
 • Leg het mondkapje zeker niet in een koelkast of diepvries. Die lage temperaturen doden het virus niet en je mondkapje kan andere voedingsmiddelen besmetten.
 • Geef je mondkapje een vaste plaats in huis.
WIL JE ZELF EEN MONDKAPJE MAKEN?

Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres! Zowel online als in onze Veritas winkels vind je alle benodigdheden om zelf aan de slag te gaan. Zo maak je een mondkapje dat naadloos aansluit bij je outfit, én veilig is. Kies zelf je kleur, print en stof en volg de instructies! Voor alle uitleg en het patroon verwijzen wij je graag door naar de officiële website van maakjemondmasker.be.

TIP: je kan wel 6 mondkapjes maken uit stoflapjes van 70 x 100 cm!

BEN JE OP ZOEK NAAR FILTERS?

Wij presenteren je graag onze NIEUWE herbruikbare filters - in een handig pak met 5 stuks - om je (DIY) mondmaskers extra veilig te maken! Ze filteren 80% van de schadelijke deeltjes uit de lucht, zijn luchtdoorlaatbaar én herbruikbaar: je kan ze tot 25 keer wassen op 60°C.

WIL JE JEZELF BESCHERMEN, MAAR BEN JE GEEN DIY-ER?

Geen nood! Je kan bij ons ook terecht voor kant-en-klare mondkapjes. Ze zijn antibacterieel, herbruikbaar én wasbaar op minstens 60°C!

Met mondkapje 'Nora' van ons huismerk Insua ga je voor een stylish look! Kies de kleur die past bij je stijl, stemming of outfit en ga veilig, maar classy as ever op pad. Je haalt het al in huis voor maar € 7,99!

Wil je jezelf verwennen met een luxe-exemplaar? Ga dan voor het Wolford mondkapje (€ 20). Het is gemaakt van een dubbellaagse, hoogwaardige, ademende stof. De volledig waterafstotende afwerking biedt complete bescherming, zelfs tegen minimaal vocht!

WIL JE JE KIND BESCHERMEN?

Goed nieuws: ons mondkapje Nora is er nu ook voor je kind! Het heeft elastieken om achter de oren te dragen zodat het altijd goed blijft zitten. Dit mondkapje werd eveneens getest en goedgekeurd door het erkend labo ‘HEX’.

UPDATE: Mondmaskers by Veritas

Het dragen van een mondmasker is nu verplicht op nóg meer plaatsen: de supermarkt, bioscopen, musea, ... Het zal even wennen worden, maar we helpen je graag om het leuk te houden: ontdek onze nieuwe mondmaskers met prints (voor volwassenen en kinderen).

Ga je creatief aan de slag en maak je zelf een mondkapje? Deel zeker het resultaat op social media via #madewithveritas. We kijken uit naar jullie creaties!