• Home
  • Blog
  • Hoe onderhoud je een lederen handtas

Hoe onderhoud je een lederen handtas

Handtassenfan? Wij ook! Maar het is niet omdat je graag eens afwisselt van tas dat je ze niet goed moet verzorgen. Hou je lederen handtas extra lang mooi dankzij een paar eenvoudige tips en tricks. Ontdek ze hier!

Voor je ze gaat showen …

Als je net een nieuwe handtas hebt, wil je er uiteraard zo snel mogelijk mee pronken. Maar opgelet! Bij een nieuwe handtas, zeker een lederen exemplaar, is het héél belangrijk dat je ze eerst beschermt tegen vocht en vuil voordat je ermee op stap gaat.

Het juiste product voor de juiste tas

Kies bij voorkeur een transparant onderhoudsmiddel. Gekleurde sprays zijn minder efficiënt en kunnen de kleur van je tas aantasten. Let ook op met goedkopere producten: ze beschermen en reinigen minder goed.

Het ene leder is het andere niet

Hou daar dus rekening mee als je je onderhoudsmiddel kiest … en je tas! Suède behandel je anders dan lakleder. Lamsleder is fragieler dan koeienleder bijvoorbeeld en heeft dus ook extra zorg nodig.

Oeps, een vlekje!

Ai ai, zit er een vlekje op je handtas? Geen nood! Doe wat lederreiniger op een schone doek en wrijf zachtjes over de vlek tot ze verdwenen is. Gebruik nooit een haardroger om je tas sneller te laten drogen. Zo droog je het leder uit en dat wil je natuurlijk niet! Krijg je de vlek toch niet zelf verwijderd? Laat je handtas dan professioneel reinigen. 

Slimme tips voor suède

Suède handtassen vereisen een andere aanpak. Je maakt ze het best schoon met een borstel met zachte haren: een echte suèdeborstel uit een onderhoudsset, een schone tandenborstel of een nagelborsteltje. Of reinig je suède handtas tijdens het douchen. Say what? Hang je handtas op in de badkamer terwijl je een douche neemt en de stoom zal je tas op magische wijze reinigen. Súperhandig!

Vergeet de binnenkant niet

Net zoals een sleutel of een scherp voorwerp snel de buitenkant van je tas kan beschadigen, dien je ook op te letten met wat er aan de binnenkant gebeurt. Geopende balpennen, oogpotloden, mascaratubes en gesmolten snoepjes kunnen de binnenkant van je lievelingstas ruïneren.

Opgeruimd staat netjes

Wil je je lederen handtas opbergen? Zorg er dan voor dat ze kan ademen. Steek ze niet in een plastic zak, maar in een katoenen zak of zelfs een witte kussensloop. Of berg ze op in de bewaartas die je vaak bij aankoop van een handtas cadeau krijgt. Ahaa, daar dient die zak dus voor! Vul je tas ook nog even op met krantenpapier, zo blijft ze mooi in vorm.

Veritas instagram

Nieuwsbrief

Ontvang tips, trends, kortingen en nog véél meer in je inbox.
Inschrijven