• Home
  • Blog
  • Hoe onderhoud je een lederen handtas

Hoe onderhoud je een lederen handtas

Handtassenfan? Wij ook! Maar het is niet omdat je graag eens afwisselt van tas dat je ze niet goed moet verzorgen. Hou je lederen handtas extra lang mooi dankzij een paar eenvoudige tips en tricks. Ontdek ze hier!

Bescherming is key

Zalig zo'n nieuwe handtas om mee te pronken, maar vooraleer je enthousiast op stap gaat: bescherm ze tegen vocht en vuil. 

lederen box handtas - Veritas
Het juiste product voor de juiste tas

Kies bij voorkeur een transparant onderhoudsmiddel. Gekleurde sprays zijn minder efficiënt en kunnen de kleur van je tas aantasten. Let ook op met goedkopere producten: ze beschermen en reinigen minder goed. Laat de investering in je handtas niet verloren gaan door te besparen op het onderhoud ervan. 

Het ene leder is het andere niet

Hou daar dus rekening mee als je je onderhoudsmiddel kiest … en je tas! Suède behandel je anders dan lakleder. Lamsleder is fragieler dan koeienleder bijvoorbeeld en heeft dus ook extra zorg nodig.

Oeps, een vlekje!

 Een vlek op je favoriete handtas? Geen nood! Doe wat lederreiniger op een schone doek en dep zachtjes over de vlek tot ze verdwenen is. Ga zeker niet wrijven over suède materiaal en gebruik ook nooit een haardroger om je tas sneller te laten drogen. Zo droog je het leder uit en dat wil je natuurlijk niet. Krijg je de vlek toch niet zelf verwijderd? Laat je handtas dan professioneel reinigen of spring eens binnen bij je lokale schoenmaker, zij nemen vaak ook handtasklusjes aan. 

Slimme tips voor suède

Suède handtassen vereisen een andere aanpak. Je maakt ze het best schoon met een borstel met zachte haren: een echte suèdeborstel uit een onderhoudsset, een schone tandenborstel of een nagelborsteltje. Of reinig je suède handtas tijdens het douchen. Say what? Hang je handtas op in de badkamer terwijl je een douche neemt en de stoom zal je tas op magische wijze reinigen. Súperhandig!

Vergeet de binnenkant niet

Net zoals een sleutel of een scherp voorwerp snel de buitenkant van je tas kan beschadigen, dien je ook op te letten met wat er aan de binnenkant gebeurt. Geopende balpennen, oogpotloden, mascaratubes en gesmolten snoepjes kunnen de binnenkant van je lievelingstas ruïneren. Probeer soms dus toch wat te minimaliseren in het aantal spullen dat je meezeult, want ook daar kan je je handtas mee sparen. 

Opgeruimd staat netjes

Wil je je lederen handtas opbergen? Zorg er dan voor dat ze kan ademen. Steek ze niet in een plastic zak, maar in een katoenen zak of zelfs een witte kussensloop kan dienst doen. Of berg ze op in de bewaartas die je vaak bij aankoop van een handtas cadeau krijgt. Vul je tas ook nog even op met krantenpapier, zo blijft ze mooi in vorm en gaat ze wederom langer mee! 

NOG EEN HANDTAS NODIG?

Wist je dat we een samenwerking hebben met topdesigner Veronique Branqhuinho? Speciaal voor Veritas ontwierp ze een tijdloze collectie, inclusief handtassen, panty’s, stoffen en wol met bijhorende DIY-modellen. Lees er hier meer over of ontdek de volledige collectie hier