Panty Drew
Hoe kies ik de juiste panty?
De juiste panty kiezen: het is niet altijd evident. Welke maat panty, welke panty dikte? Via onze Veritas pantywijzer en bijhorende maattabellen vind je het antwoord op al jouw vragen!

Hoe kies ik de juiste panty?

De juiste panty kiezen: het is niet altijd evident. Welke kleur past bij me, welke maat moet ik nemen, waarvoor staat DEN nu weer, hoe laat ik m'n benen langer lijken? Deze en zoveel andere vragen rijzen ongetwijfeld naar je hoofd. Maar geen zorgen, dankzij onderstaande pantywijzer vind je het antwoord op heel wat van je vragen. Lees zeker onze tips eronder nog voor meer details.

hoe kies ik de juiste panty
LEGENDE
  • DEN: is de afkorting van denier, de eenheid die aangeeft hoe fijn de gebruikte draad is. Hoe hoger de denier, hoe dikker en steviger je panty is. Een panty van 100 DEN bijvoorbeeld is ondoorzichtig, een panty van 10 DEN is dan weer zo transparant dat het bijna lijkt alsof je geen panty draagt.

  • Sheer: geeft aan dat de panty transparant is

  • Opaque: verwijst naar een panty die de huid niet (of amper laat zien)

#1 Hoe kies je de juiste maat?

Op de verpakking van je panty staat een maattabel op basis van je lengte en je gewicht. Als je lange benen hebt, kies dan de grootste maat. Ben je wat kleiner, neem dan de kleinste maat. Een maatje groter kopen voor het gemak of comfort is geen goed idee. De panty zit niet goed, en zal gaan hangen, de kleur is niet uniform en hij wordt ondoorzichtiger dan hij eigenlijk zou moeten zijn.

#2 Kies de perfecte nude kleur

In de winkels vind je altijd pantystalen terug waar je de nude kleur kan uittesten. Trek de gewenste panty over de rug van je hand, ga zo dicht mogelijk bij de etalage staan voor het juiste natuurlijke licht en kijk naar het effect op de binnenkant van je pols. Vraag zeker ook advies aan de panty-experte in de buurt als je toch twijfelt.

#3 Hoe trek je de panty aan?

Je fijnste panty’s behandel je ook met extra veel zachtheid. Trek handschoenen aan, want een scheurtje in je nagel of een wondje aan je vinger kan 'm meteen beschadigen. Nog makkelijker is het om je panty op te rollen en heel voorzichtig over je voet naar je knie te trekken voor een glad en uniform resultaat.

#4 Hoe blijft je panty langer mooi?

Panty’s met de hand wassen is niet nodig. Je wast ze beter in de machine met een waszakje speciaal voor fijne was. Plooi je panty in vieren, stop 'm in het beschermzakje in de wasmachine en laat 'm erna horizontaal drogen zodat hij zijn oorspronkelijke vorm niet verliest. Op een strijkplank is ideaal.

#5 Hoe kies je de juiste panty voor jouw figuur?

Als je korte benen hebt, ben je echt niet alleen maar aangewezen op minimalistische zwarte outfits om er wat groter uit te zien. Jij hebt ook recht op motiefjes! Kies ze wel in toon op toon zodat je je silhouet niet breekt. Een idee: een volledig zwarte look met grafische panty.

PANTY TIP

Brede comfortabele boorden, zijdezachte garens, een verfijnde afwerking ... de panty's van Insua THE COLLECTION voelen zalig aan en passen perfect. Ontdek de nieuwkomers!

COMING SOON

Heb je iets zwaardere benen, blijf dan weg van motieven en lichte kleuren. Donkere tinten en matte afwerkingen hebben een visueel afslankend effect. 

De Green Edition panty's van Emilio Cavallini zijn gemaakt van de enige polyamide en elastaan ter wereld met verhoogde biologische afbreekbaarheid. Daardoor vergaan deze panty's een stuk sneller dan normale panty's als je ze wegdoet. Een echte win-win: je draagt mee zorg voor onze planeet, én geniet van ademende, zachte panty's die je makkelijk wast in de machine!

Op zoek naar een duurzaam innovatief design? Ga dan voor de Aurora 70 tights van Wolford: een heel zachte panty gemaakt van vernieuwd en recycleerbaar nylon en afbreekbaar elastaan. 

Last van spataders? Vermijd supertransparante panty's,  ga voor een kleinere print en zorg dat je ademende kousen draagt. Spataders en warmte zijn geen goede match. In dezelfde logica ban je alle modellen die te strak zitten aan de taille en je bloedsomloop hinderen.

Ellenlange benen? Je partner in crime: een hippe panty met kneehigh effect. Draag ook modellen met horizontale strepen om je proporties wat in evenwicht te brengen.

Zit je toch nog met vragen? Spring dan gerust eens binnen in je Veritas in de buurt. Onze verkoopconsulentes helpen je heel graag bij je zoektocht naar de perfecte panty! 

TIP: lees hier hoe je je panty langer mooi houdt!