Hoe onderhoud je je panty’s – Tips and tricks!
  • Home
  • Blog
  • Hoe houd je je panty’s langer mooi? Tips & tricks!

Hoe houd je je panty’s langer mooi? Tips & tricks!

Size matters

Het voorkomen van gaten en ladders begint al in de winkel. Zorg ervoor dat je je panty groot genoeg koopt. Als je de kousen erg moet uitrekken als je ze aandoet, gaan ze namelijk veel gemakkelijker stuk. Curvy ladies en dames met erg lange benen kiezen dus best een maatje groter. Ben je niet zeker over je maat? Check dan even de matentabel op de verpakking. Deze geeft de juiste maat weer voor jouw gewicht en lengte. Vraag zeker ook het advies aan een verkoopster, zij kennen perfect het verschil in maten tussen de merken Insua, Insua The Collection, Wolford en  Falke

Hoe trek je een panty juist aan?

Haast en spoed is zelden goed en al zeker als je een panty moet aandoen. Doe het dus rustig aan. Je bent misschien vijf minuutjes later, maar het bespaart je wel een hoop frustraties en ladders!  De beste manier om je tights aan te trekken, is door ze op te rollen. Zo moeten je tenen en nagels niet door de hele panty. Plaats je duimen in de teen van de panty, trek hem voorzichtig over je voet, tot je hiel en tenen goed zitten. Trek je panty omhoog tot aan de knie door met je duimen cirkels om je been te maken. Doe dit eerst voor je ene been en dan het andere, tot de panty aan beide kanten tot aan je knieën komt. Trek beide kanten vervolgens voorzichtig en gelijkmatig omhoog tot over je heupen. 

Scherpe randjes

Ook scherpe of te lange nagels zijn een veel voorkomende oorzaak voor gescheurde panty’s. Knip je nagels dus kort en vijl ze goed. Zo voorkom je uitstekende randjes. Ook stoppels kunnen gevaarlijk zijn, zorg dus voor gladde, geschoren en gehydrateerde benen. Vermijd bodylotion of poeder op je benen als je stay-ups draagt, anders liggen ze snel op je enkels. 

Hoe was je een panty?

Last but not least: was je panty’s op de juiste manier! Handwas is altijd de beste optie, maar natuurlijk ook de meest tijdrovende. Als alternatief kan je gebruik maken van een waszakje of steek ze in een kussensloop. Was je panty’s ook niet samen met kleren met uitstekende haakjes (lees: bh’s) en vermijd de droogtrommel. Door de warmte ervan maak je je kousen broos en zo zullen ze sneller stuk gaan. 

Wat doe je met een gaatje in je panty?

Toch een gaatje of ladder in je panty? Gooi hem dan zeker niet meteen weg! Een klein druppeltje doorschijnende nagellak zorgt ervoor dat het gaatje niet groter wordt. Bij een heel fijne ladder kan je ook haarlak gebruiken.  

Met deze tips gaan je panty’s ongetwijfeld al een stuk langer mee. Wil je graag weten welke panty bij jouw figuur past? Lees dan zeker ook dit artikel.