• Home
  • Blog
  • Hoe combineer je prints tot een mooie mix?

Hoe combineer je prints tot een mooie mix?

Prints combineren is een trend die de groeiende mix van culturen weerspiegelt. En tegelijkertijd is het een manier om te recycleren door iconische stoffen opnieuw te gebruiken en oude stocks onder het stof uit te halen. Een lesje in de praktijk ... 

Beestig mooi op jouw manier

 Leopard combineren is niet zo moeilijk. Heb je er al eens aan gedacht een leopard hemdjurk te dragen met een panty met dito motief, maar in toon op toon? Zorg wel voor voldoende contrast tussen de kleuren van je kledingstukken: ga voor een doordachte mix. 

dame met leopard hemdjurk en leopard panty
Op je strepen

Mix een wilde dierenprint met een minder wilde toets. Leopardmotief kun je combineren met een sjaal met gekleurde strepen geknoopt op jouw manier (we tonen je hier 5 manieren). Zorg wel voor effen accenten in je outfit zodat het niet te schreeuwerig wordt. 

Van Vichy en verder

Prints mixen is ook een manier om iconische stoffen als de vichyruit terug boven te halen. Geen schrik: je hoeft niet voor een volledige BB-outfit te gaan: deze ruitjes combineren ook perfect met abstractere motieven zoals een sjaal in jacquard of paisley. 

vrouw met sjaal en zonnebril
Trendy over de hele lijn

Als je prints wilt mixen, kun je alle kanten uit als je vertrekt van streepjes. Denk eerst aan de kleuren voor je je bekommert om de rest. Strepen combineer je gewoon met alles. Een sjaal met bloemen, vintage stipjes of colourblocking: vind jouw manier om te mixen! 

En jij, hoe mix jij motieven? Toon ons je mooiste looks met de hashtag #veryveritas op Instagram en Facebook