kleurrijke kinderen die springen

Hoe combineer ik felle kleuren?

De zomer staat voor de deur en brengt felle kleuren en weelderige prints met zich mee! Perfect om je dag op te fleuren, maar soms ook een hele uitdaging om te combineren. Lees hier hoe je dé zomertrend draagt.

Kies je hoofdkleur

Kies jouw showstopper van de dag! Die gaat de kleur van de rest van je outfit bepalen. Heb je een bloesje met een geweldige print, of een felgekleurd jurkje? Kies de verdere kleuren van je kleren én je accessoires op basis van dit topstuk.

Speel met contrast …

Kies twee complementaire kleuren die elkaar versterken, voor een knaleffect. Maar opgelet: soms zijn tegengestelde kleuren iets too much. Dan kun je er ook voor kiezen om een van de kleuren een tintje lichter te nemen.

Vrouw met kleurrijke clutch
… of combineer gelijkaardige kleuren

Knallen met kleur kan ook als je in één kleurenfamilie blijft. Een total look in rood bijvoorbeeld, met accenten van roze, fuchsia en oranje. Zet die kleuren dan door in je oorbellen, sokken, schoenen, handtas, kortom, elk detail van je outfit.

vrouw met roze jurk en rode oorbellen
Keep the rest simple

Ga voor één superkleurrijk element en vul aan met accessoires in neutralere tinten die de aandacht niet afleiden. Zo laat je je pronkstuk pas écht stralen!

Maak je eigen knallende outfit

Ben je niet alleen kleurrijk, maar ook nog eens creatief? Maak je eigen outfit in alle kleuren die je maar kunt bedenken! Voor inspiratie kun je uiteraard altijd ons nieuwste naai- en breimagazine bekijken ;-) Deel zeker ook je creaties met #madewithveritas!

naaimodellen

Hopelijk hebben we je een beetje kleurinspiratie kunnen geven? Toon ons je favoriete kleurrijke outfits op Instagram en Facebook met #kleuropjouwmanier en #veryveritas, en wie weet verschijnt jouw foto op onze homepage