Hip Hip Hoera 1 jaar Cunina naai atelier
  • Home
  • Blog
  • Hip Hip Hoera 1 jaar Cunina Naai atelier

Hip Hip Hoera 1 jaar Cunina Naai atelier

Al enige tijd werkt Veritas samen met het hartverwarmende goede doel Cunina. Ken je deze organisatie nog niet? Lees dan zeker de blog ‘Peterschappen en een naaiatelier ism Cunina’. Samen met Cunina hebben we een naaiatelier gebouwd in de Adullam Model Primary School in Mbarara, een stad in Oeganda. Maar hoe staat het er eigenlijk mee? Kijk zelf maar!

 

 

 

 

1 JAAR NAAI ATELIER

In de lente van 2017 werd het naaiatelier in Mbarara, Oeganda, feestelijk geopend. Hier worden kinderen opgeleid tot professionele naaiers en naaisters. Ze leren er alle ‘steken’ van het vak! Ook haken en andere creatieve vaardigheden zoals weven en manden maken komen aan bod, waardoor zij hun kansen op de arbeidsmarkt nog vergroten. Na een jaar kunnen we jullie al vertellen dat dit een groot succes is!

 

DE STERREN VAN HET ATELIER

Een naaiatelier zonder ervaren naaisters is als een naald zonder draad. Rachel en Beatrice, de twee naaileerkrachten, zetten zich elke dag in om de jonge creatieve duizendpoten alles te leren wat zij weten over naaien, weven, haken, … Ze verhuisden er zelfs voor van Kampala naar Mbarara, om zich zo voor de volle 100% te kunnen geven voor de kinderen. Als dat geen dedication is!

WAT KAN JIJ DOEN?

Begint het ook te kriebelen om iets te doen voor Cunina? Onze winkels verkopen maandelijks creaties waarvan de opbrengst rechtstreeks naar hun Cunina petekind gaat. Wil je meer doen? Informeer dan eens bij jouw dichtstbijzijnde Veritas-winkel naar de lopende acties. Je kunt namelijk altijd helpen!

Op www.cunina.org kom je meer te weten over deze fantastische organisatie! Alle informatie over de school kun je vinden op hun Facebookpagina: Adullam Model Primary School – Makenke.