Farah El Bastani
  • Home
  • Blog
  • Dé panty styling tips van styliste Farah El Bastani

Dé panty styling tips van styliste Farah El Bastani

“Zolang als ik me kan herinneren draag ik eigenlijk stiekem panty’s onder mijn jeans in de winter. Van zodra de temperatuur begint de dalen, pak ik die 40 dennies en layer ik ze alsof mijn leven er van af hangt. Niet alleen houden ze me warm, ik gebruik ze stiekem ook nog als extra shape ;).

Uiteraard zijn ze niet altijd onder mijn broeken verstopt! Ik wil ook warm en stylish zijn met andere outfits. En tegenwoordig is er zoveel keuze! Kousen verpesten je outfit niet (zoals sommige dames misschien denken) ze zijn net een toegevoegde waarde!”

Farah El Bastani

“Ik durf te wedden dat jullie vaak staan te kijken naar die veel leukere panty’s, die je naast die gewone zwarte ziet hangen in de rekken bij Veritas. Maar je weet misschien niet hoe je ze moet stylen? Daar komt bij deze een einde aan! Ik help je in onderstaande video’s op weg met handige styling tips voor enkele panty trends!"

#1 GRAPHISCHE NYLONS

“Als je mee bent met print mixing, dan is dit je seizoen! Zelfs als er geen patronen te bespeuren zijn in de rest van je outfit, kan je de herfst- en winter trends mixen met fashionpanty’s.

Patronen toevoegen aan je herfst- en winterlooks is een makkelijke manier om meer fun en funkyness aan je look toe te voegen! Welke je ook kiest, prints blazen jouw outfit sowieso nieuw leven in, so don’t be shy! Een tip voor wie deze trend wil uitproberen: keep it simple. Stem bijvoorbeeld de kleuren van de rest van je look op elkaar af. Je kan uiteraard ook werken in een pallet (bv. aardetinten). Wat ook altijd werkt is om de kleur van je (grafische) paar kousen te matchen met de rest van je look, dan loopt alles mooi door en is je outfit lekker fluid!

Wat ook altijd een succes is om de zwarte panty’s van onder je cocktailjurkje te wisselen voor een grafisch paar! Hoe groter het patroon, hoe bolder je statement. Wil je liever niet te hard opvallen? Kies dan voor een meer ingetogen patroon. 

Voor wie niet verlegen is, we kunnen ook full out gaan voor print op print! Bedenk wel even waar je de focus op wil leggen. Zijn het toch je benen? Dan moet je rekening houden dat de print in je kleding niet te opvallend mag zijn.”

#2 BLOEMEN

“Voor een meer romantische, lieve look, kan ik je aanraden om voor een bloemenpatroon te kiezen. Ze komen in verschillende groottes, designs en kleuren. Waar de meesten niet aan denken, is om de bloemen eens te combineren met leder. Zo krijgt je outfit meteen een stoerder gehalte.”

#3 TARTAN

“Tenzij je op een andere planeet hebt geleefd, weet je tartan weer helemaal cool is. Met het klassieke patroon hebben deze kousen altijd iets gesofisticeerd! Leuk om de witte tartan kousen met een volledig witte look te combineren, zo komen je kousen extra mooi uit. Een no go is om 4 verschillende tartan patronen te combineren. Je wil niet naar buiten gaan als je clown, toch? Hou het bij 1 patroon, maar voeg kleur toe aan je pallet zoveel je wil!”

#4 GLITTER EN STRASS

“Tijd voor een feestje maar geen zin om een nieuwe outfit te kopen? Herbruik je outfit van vorig jaar, maar vervang die saaie zwarte kousen door glitterpanty’s of panty’s met strass voor een nieuwe look. Maak een fashion statement door voor print en glitter te gaan, of doe het subtiel met een knipoog met zachte glitters of een zilveren sheer in je kousen.

Let wel, hier mag je echt niet te veel glitter meer toevoegen aan de rest van je outfit of je kan mee in de boom gaan hangen als kerstbal.”

#5 FAKE OVERKNEE

“Voor wie  graag een kortere rok of jurk aantrekt met het koude weer, maar toch niet met kniekousen en blote benen wil rondlopen, is de fake overknee de perfecte oplossing! Het mooist komen deze kousen uit in een volledige look in één kleur, het hoeft daarom niet zwart te zijn. Deze look is ook leuk met hoge laarzen en een oversized sweater!”

#6 BACKSEAM

“Elke vrouw zou een paar backseam of naadpanty’s in huis moeten hebben. Niet alleen staat een panty met lijn achteraan super chique, ze geven je ook het gevoel alsof je uit een Franse film uit de jaren twintig stapt. Perfect dus om mee op date te gaan met je lief. Op weg daarheen zal je met deze panty’s nog menig dames en heren de hoofden doen keren. Thank me later!”