Veritas: al 125 jaar dé panty-expert
Om eer te betonen aan die lange levensduur proberen we samen met jou de evolutie van de panty te retraceren. Van de exemplaren van je overgrootmoeder tot die van je kleinkinderen...
  • Home
  • Blog
  • De panty: al 125 jaar de beste vriend van onze benen

De panty: al 125 jaar de beste vriend van onze benen

Al 125 jaar koop je je panty's bij Veritas. Niet jij persoonlijk… dat is logisch! Maar toch, om eer te betonen aan die lange levensduur proberen we samen met jou de evolutie van de panty te retraceren. Van de exemplaren van je overgrootmoeder tot die van je kleinkinderen...

1892: een stukje lingerie

Ook al is het not done om ze te laten zien, panty's van witte of zwarte katoen worden al gedragen in de 19de eeuw, verborgen onder lange jurken. Leuk om weten: het eerste cirkelvormige weefgetouw deed zijn intrede op het einde van de 19de eeuw. En toch blijft de genaaide panty favoriet!

1920: ontstaan van het nude effect

Na het wit en dan het zwart wordt de huidkleurige panty de grote trend. Nu de lengte van de jurken tot boven de knie stijgt, durven vrouwen meer huid tonen. Vanaf het einde van het decennium verschijnen steeds originelere motieven. En in 1928 duikt nylon op: een revolutionaire ontdekking die de toekomst van de panty voor altijd zal veranderen.

1960: wat een benen!

Met de minirok zet Mary Quant vrouwenbenen in de kijker als nooit tevoren. De populariteit van de panty's stijgt pijlsnel. Flashy kleuren, grafische motieven en originele texturen maakten van de panty een echt kledingstuk. Wij lieten ons inspireren en speelden met contrasten in de verschillende versies van de little black dress. 

1980: nylon, lycra: zelfde gevecht!

Na de jaren 70 waarin de broek hoogtij vierde, profiteert de panty van de glamour van de jaren 80 om zijn grote comeback te maken! Hij verschijnt in de meest extravagante kleuren en motieven en wordt gedragen onder vierkante tailleurs of pantalons met grote gaten. Lycra boomt en vecht met nylon om zijn plaatsje te veroveren op de markt. Onze lieveling van deze tijd? De netpanty: vandaag ook superhip!

2017: comfort en vintage

Wat de panty betreft, surft ons tijdperk op twee golven tegelijkertijd. Enerzijds die van de technologische vooruitgang, met shape-modellen, en anderzijds een vleugje nostalgie met de comeback van stipjes en bolletjes of de enorme revival van netpanty's, die momenteel ook in sokjes gedragen worden. Eigenlijk behouden we alleen maar het beste!

Wat ook de trend van je keuze is, je vindt bij Veritas altijd het advies van een expert en een enorme keuze… en dat al 125 jaar lang!  
En jij, hoe draag jij je panty's? Deel de foto's van je retrolooks op Facebook of Instagram met de hashtag #125YVERITAS!
 
PS: Bekijk hieronder onze campagnevideo om helemaal in de sfeer te komen :)