Telewerken met kinderen
Creatief met kids tijdens lockdown
Thuiswerken met kinderen is een uitdaging, op zijn zachtst gezegd. In dit artikel geven we je tips & tricks om je tijd zo efficiënt mogelijk te benutten én je kinderen happy te houden.
  • Home
  • Blog
  • Creatief met kids tijdens lockdown

Creatief met kids tijdens lockdown

De maatregelen die de overheid opgelegd heeft, zijn duidelijk: 'blijf in uw kot!'. Maar hoe doe je dat als je kinderen hebt? Hoe combineer je telewerken met het entertainen van je kinderen? We hopen jouw leven iéts makkelijker te maken met dit artikel ;).

STEL EEN UURSCHEMA OP

Kinderen hebben nood aan structuur: of ze nu op school zitten, of thuis zijn. Daarom is het een goed idee om een uurschema op te stellen. Zo weten ze duidelijk wanneer ze voor school moeten werken en wanneer ze een pauze mogen inlassen. En zo weet jij wanneer je even ongestoord jouw werk kan doen.

EVEN PAUZE

Na de inspanning, tijd voor ontspanning. Je kind grijpt ongetwijfeld spontaan naar een schermpje, maar er zijn zoveel andere opties om een pauze in te vullen. Zet hem/haar eens creatief aan het werk! Stiekem vinden ze dat minstens even leuk (of zelfs leuker!). Ga voor een DIY-project dat ze makkelijk op hun eentje kunnen tackelen en waarmee ze uuuuuren zoet zijn. Hieronder geven we je een aantal creatieve ideeën.

TIJD OM NIEUWE DINGEN TE LEREN

Je kind raakt snel verveeld als het een tijdje met hetzelfde bezig is? We got your back! Op ons YouTube-kanaal staan heel wat interessante haartutorials. Perfect als uitdaging én ideaal om alvast te oefenen voor feest- en andere kapsels. 

TIP: laat hen elke tutorial bekijken en uitvoeren en geef elke haarstijl een score op 10. Alweer een tijdje afleiding van scherm & co: check!

EN DAN ... EEN CADEAUTJE!

Flink kunnen doorwerken? Jij én je kinderen? Dat verdient een cadeautje! Kijk eens in ons uitgebreide aanbod creatieve kits voor kids. Borduursets met de meest uiteenlopende figuurtjes, zelf een popje beschilderen, een broche, sleutelhanger of armbandje maken, ... en je kind is weer even zoet. ;-)

Kits
ALL-TIME FAVOURITES

Nog enkele activiteiten die je kinderen kunnen ondernemen terwijl jij geld verdient? De klassiekers ... Lezen! Dat hoeft niet per se een boek te zijn, tegenwoordig kan je ook al lezen op een tablet. Enne: buiten spelen! Misschien kunnen jullie tijdens de lunchpauze wel even met het hele gezin picknicken in je tuin of een parkje vlakbij? Ook altijd goed ... Bakken! Koekjes, cupcakes, pannenkoeken: en die kunnen jullie dan bij een volgende pauze samen opsmullen. ;-)

Kids rugzakje met leeuw
EXTRA TOPTIP

Op zoek naar nog meer makkelijke 'kid friendly' DIY-projecten? Met de producten van Rico Design leer je in no time handwerken, customizen, ... Perfect om samen mee aan de slag te gaan!

Heb je wat (creatieve) ideeën kunnen vinden voor je kids, maar wil je zelf ook creatief aan de slag gaan? Kijk dan eens naar ons blogbericht 'Het betere breiwerk voor dit voorjaar'. Deel zeker je resultaat op social media met #madewithveritas.