Het verhaal van de handtas sinds 1892
Onze heilige handtas is pas onmisbaar geworden in de 19de eeuw: kun je je dat voorstellen? Ter gelegenheid van de 125ste verjaardag van Veritas (ja hoor, nu al!) wilden we graag met jou het parcours hertekenen van het vrouwelijkste accessoire ever.
  • Home
  • Blog
  • Alles wat je moet weten over het ontstaan van de handtas

Alles wat je moet weten over het ontstaan van de handtas

1892: onmisbaar voor op reis

Bij het begin van 1900 brengt de industriële revolutie ook reiskriebels mee. Jurken worden nog verfijnder: plots is het moeilijker om er je schatten in te verbergen. De leren handtas wordt populair en wordt zelfs een compleet mode-accessoire, passend bij de elegante looks uit die tijd.  

1920: Egyptische invloeden

In de roaring twenties is het meest courante model de pochette, die je onder je arm draagt. Exotisme is in: Josephine Baker begint haar carrière (die bijna 70 jaar zal duren) en het graf van Toetanchamon wordt ontdekt in Egypte. En plots, of het nu om kleren of accessoires gaat, zie je oosterse invloeden overal.

1960: salut les copains

Sheila, Sylvie… vrouwen worden steeds geëmancipeerder en de jeugd imiteert haar idolen. Wat handtassen betreft, mag het gedurfd zijn, flashy kleuren, plastic materialen en futuristische volumes. Ze worden aan de schouder gedragen om hun trendy look te tonen in alle vrijheid. 

1980: gouden eeuw van de creativiteit

Glanzende imitatiekroko, kettingriemen; mix van leder en luipaard… de modellen handtassen kennen geen grenzen meer: welkom in de jaren 80, het tijdperk van kitsch en ongeziene mode. Met pins en patches roept dit decennium op om je eigen stijl te creëren. En erna is dat nooit meer veranderd. Wij zijn alvast fan! 

2017: naar een nog persoonlijkere stijl

Internet, de mondialisering, … vandaag meer dan ooit willen we uit de band springen, uniek zijn, onze persoonlijkheid benadrukken. In handtastaal vertaalt zich dat naar de hang naar originele materialen en accessoires. We customizen à volonté! Pompons, patches, sleutelhangers, ... alles is goed om je te onderscheiden! 

En jij, wat is jouw favoriete tijdperk? Welk soort handtas draag je graag? Deel je ideeën en foto's met hashtag #125YVERITAS op Facebook en Instagram!

PS: Bekijk hieronder onze campagnevideo om helemaal in de sfeer te komen :)