5 vragen aan Eva Mouton

Waarom ben je in zee gegaan met Veritas?

"Ik heb in het verleden al regenlaarsjes, pantoffels, babybroekjes en -rompertjes van mijn tekeningen voorzien, maar een uitgebreide kindercollectie, daar kon ik alleen van dromen. Toen Veritas naar mij kwam met de vraag of ik een eenmalige collectie zag zitten, heb ik onmiddellijk ‘ja’ gezegd. Na een eerste gesprek bleek er meteen een klik. Zowel Veritas als wij waren enthousiast en klaar om erin te vliegen. Dat het een high summer collectie zou worden, was helemaal fantastisch: mijn vrolijke tekeningen lenen zich daar perfect toe!"

Wat heb je voor Veritas ontworpen?

"Toen ik de eerste keer afsprak met Vanessa hadden we ideeën voor een paar items voor kinderen. Maar omdat ons enthousiasme zo groot was, werd de collectie steeds groter! Er zijn zwembroeken en badpakken, strandlakens, uv-pakjes, zwemzakken en petten. Maar ook regenjasjes en paraplu’s voor op de minder zonnige vakantiedagen. We hebben T-shirts, shorts, jurkjes en rokken. Maar ook pyjama’s! En allerlei accessoires zoals plaktattoo’s, watersandaaltjes en knielappen."

Wat is je mooiste herinnering aan de Noordzee?

"Mijn grappigste is alvast die zomer dat we een stacaravan huurden op een camping in Westende. Mijn ouders waren de sleutel vergeten, dus we raakten niet meer binnen in de caravan. Gelukkig stond het smal langwerpig raampje in de slaapkamer van mijn zus en mij open. Omdat ik de kleinste was, hebben mijn ouders me door dat raampje naar binnen geschoven. Ik belandde op het stapelbed en kon van binnenuit de caravan openen!" 

Wat voor kind had je voor ogen bij het ontwerpen van deze collectie?

"Mijn neefje en nichtje zijn 5 en 8. Het zijn vrolijke kinderen die graag buiten ravotten, zowel in de zomer als in de winter. Zij houden echt van de zee! Ik heb comfortabele kleren gemaakt waarin kindjes gemakkelijk kunnen zwemmen, lopen, luieren en spelen. Kleertjes die gemakkelijk te combineren zijn en laagjes vormen, ideaal voor ons grillig zomerweer!" 

Wat is jouw persoonlijke band met de zee?

"Als kind gingen wij elke zomer naar zee. En nu, als volwassene, proberen mijn vriend en ik twee keer per jaar te gaan. Een keer in de zomer en een keer in de winter. De sfeer in de winter is helemaal anders: de wind staat strak, er zijn maar weinig restaurantjes open, het strand ligt helemaal open. Heel desolaat en prachtig om lange wandelingen te maken. In de zomer trekken we graag met een picknick de duinen in of gaan we zwemmen. En op regendagen gaan we naar de cinema!"

Nog meer vragen voor Eva? Bekijk dan zeker het filmpje hieronder! 

De volledige Eva Mouton x Veritas - collectie kun je nu in de webshop en onze winkels ontdekken.