Eva Mouton x Veritas

4 vragen aan Eva Mouton

Waar haalde je de inspiratie voor deze kindercollectie?

"De vorige collectie was een high summer collectie: die moest knallen. Felle kleurtjes, blije gezichtjes, véél ijsjes. Een Noordzeecollectie leek me ideaal. Voor deze back to school-collectie, die aan het begin van de herfst verschijnt, dacht ik meteen aan het bos en de mysterieuze diertjes die er leven. Eekhoorns, beren, dassen, bevers en konijnen, allemaal diertjes met een zachte vacht. En dat vertaalt zich in zachte stoffen en mooie, diepe kleuren."

Eva Mouton x Veritas
Had je iemand specifiek in je hoofd bij het ontwerpen van de collectie?

"Ik was dolblij dat ik nog een keer een collectie mocht maken met Veritas. Bij het ontwerpen van de vorige collectie had ik mijn neefje en nichtje in het achterhoofd, en dat was nu niet anders. Ze zijn bijna 7 en bijna 10, gaan soms wel, soms niet met plezier naar school, springen keihoog op de trampoline, halen graag grapjes uit en houden van gezellige pyjamadagen. Comfortabele kleren in stoffen die tegen een stootje kunnen, waarin je kan spelen, rennen en vuil worden, dat vind ik belangrijk."

Eva Mouton x Veritas
De vorige collectie draaide rond de zee en het strand, deze collectie rond het bos. Wat is jouw band met het bos en de diertjes die je tekende?

"In de herfst en de winter is er niets gezelligers dan een chalet huren in de Ardennen met vrienden. Spaghetti eten, verse tomatensoep maken, lange wandelingen maken in het bos en met z'n allen lezen in de zetel bij een knetterend haardvuurtje: zaaalig. De diertjes die ik tekende zijn speciallekes, je komt ze niet heel vaak tegen. Ze verstoppen zich graag, hebben een beetje mysterie rond zich hangen. Daar hou ik wel van."

Eva Mouton x Veritas
Hoe heb je de samenwerking met Veritas ervaren?

"De samenwerking verliep weer ontzettend vlot. De knowhow, het enthousiasme en de ervaring van het Veritas team is echt geweldig. De details die Veritas in de afwerking stopt, tillen mijn ontwerpen naar een hoger niveau. Mijn tekeningen beginnen te léven door de zachte stofjes, leuke ritssluitingen, glitter in de elastieken, ... Op naar de volgende samenwerking! ;-)"

Eva Mouton x Veritas

De volledige Eva Mouton x Veritas collectie kan je nu in de webshop en onze winkels ontdekken. Vergeet zeker niet je aankopen te delen op social media met #evamoutonXveritas.