125 jaar Veritas: het verhaal van accessoires
We buigen ons over het belang van het accessoire in de loop van de 5 iconische periodes die we vieren met onze verjaardagscampagne 'Re:Collection'.
  • Home
  • Blog
  • 125 jaar Veritas: het verhaal van accessoires

125 jaar Veritas: het verhaal van accessoires

Veritas werd 125 jaar geleden opgericht onder de vorm van een garen- en bandwinkel en werd uiteindelijk een van de eerste leveranciers van vrouwenmodeaccessoires en fantasiejuwelen. En plots leek het ons leuk om ons te buigen over het belang van het accessoire in de loop van de 5 iconische periodes die we vieren met onze verjaardagscampagne 'Re:Collection'.

1892: handschoentjes en knappe kant!

In 1892 vallen we voor kant en schitterende juwelen met de looks van echte edelstenen. Bij Veritas hebben we van de gelegenheid gebruikgemaakt om een aantal modellen opnieuw in onze collectie te integreren. 

1920: bevrijd, verlost!

De basisstukken van de moderne vrouw zijn gelanceerd: vaarwel korset! De klokhoed zie je overal en een veer aan een lint rond je hoofd is een must voor een avondje uit. Duik ook opnieuw in deze rokerige cabaretsfeer en laat je ketting ronddraaien op het ritme van de charleston dankzij ons exclusief patroon.

1960: plastic fantastic
De oorlog is 15 jaar voorbij en iedereen wil vooruit: de wereld heeft nood aan kleur. Plots barst de wereld van geluk. De typische juwelen van de sixties zijn kleurrijk… zeer kleurrijk!
Wat materiaal betreft is plastic aan zet, ook op brilmonturen met futuristische look. Een baret à la Jackie Kennedy, een foulard of bandeau, alle generaties dragen ze in hun haar.
1980: you've got the look!

De jaren 80 lijken een decennium waarin alles toegestaan is. Bandana's, pins en fluo haarbanden draagt men met afgewassen jeans, tailleurs met extra brede schouders of perfecto's. Hoe meer juwelen en stijlen gemengd worden, hoe beter!

2017: een kwestie van accent

Tijd voor het gesofisticeerde minimalisme. Wat juwelen betreft verkiezen we een goedgekozen grafisch of barok accent boven een complete outfit. Goud, zilver en koper zie je niet meer uitsluitend voor juwelen; overal vind je metallic accessoires.  Wat we vooral leuk vinden? Personaliseren! Zelf maken, graveren, decoreren: customizen is helemaal nu!

En jij, met welk tijdperk voel jij je het meest verbonden? Leg je mooiste look met de speciale Veritas 125 jaar accessoires vast op beeld en post je foto's op Facebook en Instagram #125YVERITAS.