Elke Voorspoels – Veritas-collega & creatieve bezige bij

Elke Voorspoels (35) is onze Veritascollega. Ze werkt als product assistant op de creatieve afdeling en komt zo dagelijks in contact met nieuwe wolsoorten en -kleuren, juweeltjes, parels. Elke is al haar hele leven bezig met het customizen en aanpassen van kleren en andere spulletjes, maar wordt door haar werk nog extra uitgedaagd.

De breimicrobe te pakken.

Ik word gelukkig van “zoveel dingen! Creatief bezig zijn, vrienden en familie, gezellige etentjes, lachen, dansen, het zonnetje, vakantie, Ben&Jerry's Cookie Dough :-),…”

Ik ben trots op “mijn creaties voor Veritas. Toen ik hier drie jaar geleden begon te werken, had ik nog geen breinaalden vastgehad. Door mee te doen met een korte breiworkshop kreeg ik de breimicrobe te pakken, en ondertussen kan ik er niet meer mee stoppen. Voor mezelf, vriendinnen, familie, collega’s, de Veritasmagazines, de Veritaswebsite en de Atelierkrantjes. Het is echt een supertof gevoel als mensen mijn creaties leuk vinden en enthousiast zijn.”

Inspiratie vind ik “op heel uiteenlopende manieren en plekken. Ik experimenteer zelf, volg modetrends, kijk op internet, Pinterest, Instagram, en bij Veritas natuurlijk!”

Voor Atelier Veritas maakte ik “een oversized gebreide vest en vijf gebreide katoenen topjes. Ik maak voor mezelf regelmatig nieuwe dingen, en zo worden sommige van mijn ideetjes, zoals deze cardigan, opgepikt om te gebruiken in de krantjes, magazines en online. De gebreide katoenen topjes zijn gemaakt om het effect van een nieuwe wolsoort in de kijker te zetten.”

Mijn favoriete ontwerp voor Atelier Veritas is “De oversized gebreide vest, omdat je die kunt maken in verschillende lengtes en verschillende wol- en/of kleurcombinaties. Iedereen kan ‘m dragen en hij is heel gemakkelijk te breien, zelfs voor beginners.”