Anne-Catherine Gerets – inspirerende blogster & interieurfreak

Anne-Catherine Gerets (27) is een echte interieurfreak. Ze heeft een drukbezochte blog, www.cloclo.be, doet stylings voor magazines, creëert content voor merken en geeft creatieve interieurworkshops in winkels.

Voor mij is less zeker more.

Ik hou van “interieur, design en creativiteit, drie passies waarover ik regelmatig een artikel schrijf op mijn blog. Daarnaast hou ik van designstoelen, ontbijtgranen, planten, sushi, mijn kat Soesji en mijn werk. Met Clo Clo Studio doe ik creatieve stylingprojecten en communicatieopdrachten met als belangrijkste focus interieur.”

Ik word gelukkig van “mooie dingen”.

Ik ben trots op “alles wat ik tot nu toe verwezenlijkt heb”.

Inspiratie vind ik “overal rondom me! Momenteel ben ik echt into Scandinavisch design, dus zie je vooral zachte tinten, natuurlijke materialen en het less is moreprincipe in mijn interieur opduiken. Maar wanneer ik op reis ben geweest naar bijvoorbeeld Marokko of India, sijpelen nadien duidelijk die kleurrijke invloeden door in mijn werk. Daarnaast is social media, en bij uitstek Pinterest, een perfecte inspiratiebron. Je kunt er letterlijk alles op terugvinden!”

Voor Atelier Veritas maakte ik “een gevlochten vilten mand, dipdye servetten, een gebreide muurhanger, een geometrisch juweel en een wollen kattenbed. Ik wilde verschillende items ontwerpen met diverse functies. De mand is perfect om magazines of een plaid in te leggen. Met de dipdye servetten kun je een tafel helemaal pimpen, ideaal dus voor etentjes met vrienden. De gebreide muurhanger is een puur esthetisch object dat zeker de aandacht trekt. Dankzij het geometrische juweel zie je er in één keer speciaal uit. Het kattenbed is superschattig en echt fantastisch voor wie een fluffy huisdier heeft.”

Mijn favoriete ontwerp voor Atelier Veritas is “Ik kan niet kiezen… Ik twijfel tussen de vilten mand en de gebreide muurhanger. Ze zijn allebei zo mooi in hun eenvoud! De vilten mand is functioneel, dus da’s een pluspunt. Wat ik zo leuk vind aan de muurhanger is dat hij nog steeds aan zijn priem hangt, dus het ziet eruit alsof het breiwerkje net beëindigd is.”

Meer Anne-Catherine? www.cloclo.be